Vakantie?!?!
Door: Rianne
Blijf op de hoogte en volg Rianne
26 Juli 2008 | Tanzania, Dodoma
Jaja, weer eindelijk een teken van leven :P!
Een goede week geleden zijn Ivo en ik een weekje tussen uitgeweest.
We zouden eerst afscheid nemen van onze nieuwe vrienden in Moshi met een weekendje strand. We zijn heerlijk op het strand van Pangani gestrand alleen niet met onze oude huisgenoten :(. Wat miscommunicatie! We zijn met andere Nederlandse geneeskunde studenten uit Groningen beland in een mooi resort. Daar eindelijk wat kleur opgedaan. Want in Huruma is het zoals thuis: 18 graden en bewolkt al schijnt het nu bij jullie mooi weer te zijn...
Daarna toch nog een gezellig laatste avondmaal met onze nieuwe vrienden in Moshi om de dag er op richting Sengerema te gaan om oude vrienden te bezoeken...
Dinsdag aangekomen in Sengerema bij Jolein, Loes & Tjerk, Janin en Liesbeth. Voordat we er eindelijk waren hebben we een vlucht en een hele bewogen busrit gehad. Hoe vaak ik het plafond in de bus wel niet heb geraakt!!! Dacht dat het ritje Moshi-Huruma Six Flag waardig was maar de busrit Mwanza-Sengerema is een topactractie! Die avond erg gezellig bijgekletst. Vooral over onze ervaringen in de verschillende Afrikaanse ziekenhuizen. Was erg verhelderend. Dan zitten we goed in Moshi en Huruma omdat hier alles relatief (het woord wat je het meest gebruikt hier in Tanzania!!!) goed geregeld. We zijn gelukkig geen brandweerlieden maar geneeskundestudenten en de dames daar moeten toch veel brandjes blussen...
De woensdag een hele dag meegeklust in het ziekenhuis daar. Op het moment van bezoek waren er 2 ex-tropenartsen die de OK bestierde, dus die dag de hele dag met chirug-in-wording Jolein en de hollandse artsen op OK gestaan. Erg leuk!
De donderdag richting Rubondo Island. Dit is een groot eiland in het Victoria meer. Het eiland is niet helemaal onbewoond maar zo voelt het wel als je aankomt... Er komen zeer weinig toeristen omdat het nogal een trip is om er heen te komen!
Op het eindland was het een hele Nijmeegse invasie. Praktisch alle co's die in Tanzania vertoeven waren aanwezig dus je kunt wel voorstellen waar het de eerste avond bij kampvuur werd besproken.
Het eiland is echt een aanrader vooral omdat je de nijlpaarden en de olifanten gewoon recht voor je neus ziet op je eigen prive strandje. Echt zo gaaf. Vooral de olifant, die zagen we op de ochten van vertrek. Ik zat net goed wel op de veranda van ons huisje (Jolein en ik deelde een banda) toen de ranger aankwam. Dacht wat is er aan de hand!?!? Elephant, elephant at the beach! Dus Jolein uit bed getrommeld het was namelijk iets voor 8'en en richting strand en dan staat daar een mannetje olifant recht voor je neus op 5 mtr afstand. Echt gaaf!
Daarna weer richting ons ziekenhuis in Huruma. Waar we nog steeds op de kinderafdeling staan. Erg leuke afdeling met leuke kids.
Afgelopen donderdag met 2 andere nederlandse co's uit Utrecht een middagje ballonnen geblazen. Was erg leuk vooral de reactie van de kids. Eerst wat onwenning: 4 blanke dokters en ballonen wat ze ook niet kennen! Maar de moeders waren ook erg enthousiast dus werd het al zeer snel een dolle pret. De ballonnen vlogen door de lucht. Zeer leuke kodak momentjes!
Verder zijn naast de afdeling voornamelijk op de OK en de kleine OK te vinden, waar we assisteren met OK's en we zijn nu ook bedreven in het gipsen.
Zitten nu met z'n vieren (Ivo, Maarten & Mareye = Utrechtse co's en ik) gezellig in het vertrouwde Moshi en morgen gaan we richting een koffieplantage...
Kus Rianne
ps: het lukt niet zo goed met foto's uploaden. Dan een te langzame PC, dan PC waar het programmaatje niet op werkt en dan internetcafe die nu gaat sluiten dus ik zal de volgende keer hopen om wat te uploaden.. En hoop dat er wat al zijn upgeload!
Een goede week geleden zijn Ivo en ik een weekje tussen uitgeweest.
Kus Rianne
27 Juli 2008 - 09:58
Mo:
Ah, dat klinkt weer erg goed! Volgens mij tref jij het wel iets beter ja qua ziekenhuis (en huis) als ik de verhalen van de anderen lees haha! Jammer van het weer in Huruma :(.
Hier (=Leuven) is het nu inderdaad erg mooi en heet weer, ik kan mijn kleurtje weer beetje ophalen dit weekend! Veel plezier op de koffieplantage.
Kus,
Mo
27 Juli 2008 - 10:30
Jan Kalvenhaar:
Hoi Rianne,
Wat een leuke verhalen. Af en toe duurt het wat lang, maar dan komt er ook wat! Spannend hoor die olifant op het strand. A.s. vrijdag hebben wij een uitstapje Six Flags met twee kinderen van 11 gepland staan. We kijken er nu al naar uit...
Wij gaan ook meer voor de koffieplantage. Veel plezier en wij vinden je berichten elke keer weer heel leuk om te lezen.
Groet,
Jan en Jannie -
27 Juli 2008 - 16:50
Rianne:
Leuk he die olifanten! in ghana hebben we ze inmiddels ook gespot! zijn de coschappen ook leuk? nog 5 weken te gaan.. -
27 Juli 2008 - 16:52
Marjolein:
uiteraard was mijn berichtje VOOR rianne, maar van marjolein--> fijn die langzame computers.. -
27 Juli 2008 - 20:25
Gerdy:
Leuk dat je weer een berichtje hebt geplaats hopenlijk lukt de volgende keer ook de foto's. En hoe was vandaag de koffieplantage. Kus mama -
30 Juli 2008 - 17:19
Beppy En Willem:
Hoi Rinanne, in een paar weken weer heel wat gezien, bijgepraat en geleerd. Hoeveel nederlanders zitter er wel niet? Jammer van de foto's, maar die hopen we te zien als je weer thuis bent, nog een paar weekjes - groeten Beppy en Willem -
31 Juli 2008 - 19:58
Wimannekedommerholt:
jehebtvolgensonseenheelmooienserieusprogrammaheelleukenheelleerzaamveelsucces -
02 Augustus 2008 - 18:05
Eveline:
Heej Rianne,
Uitkijken hoor met die olifanten. Ons hadden ze in Malawi wijsgemaakt dat ze verzot zijn op sinaasappels, je kunt je voorstellen dat we nogal paisch waren met onze sinaasappels in het puptentje!
Leuk om alle verhalen te lezen. Heerlijk om zo stage en plezier te combineren. Wanneer kom je precies terug? Dan moeten we maar een met de hele co-groep gaan eten.
Veel plezier nog en tot snel! xxEveline -
03 Augustus 2008 - 14:42
Jan En Ria:
Hoi Rianne wij zijn net terug uit Spanje wij hebben ook mooi weer gehad en dus ook een aardig kleurtje gekregen. Nu moet Jan eerst een week werken en daarna hebben wij nog een week vakantie.
Rianne wij wensen jou nog een fijne tijd toe daar in Afrika.