Mzungu - Reisverslag uit Zanzibar, Tanzania van Rianne Dommerholt - WaarBenJij.nu Mzungu - Reisverslag uit Zanzibar, Tanzania van Rianne Dommerholt - WaarBenJij.nu

Mzungu

Door: Rianne

Blijf op de hoogte en volg Rianne

20 Mei 2008 | Tanzania, Zanzibar

De afgelopen dagen als echte toeristen goed genoten van het eiland Zanzibar!

Zoals het in Afrika het er aan toe gaat moesten de andere toch nog wat langer blijven in Dar es Salaam om visum te regelen en zijn we een dag later naar Zanzibar vertrokken. We zijn er met de boot naar toe gegaan en wel de langzamere ferry. Dit vond ik niet echt een pretje! Normaal geen last van schommelingen van het water maar nu voelde ik met toch wat zeeziek maarja de algehele conditie van onze groep was niet echt optimaal ofwel praktisch iedereen heeft enkele dagen last gehad van diarree!! Maar na 4 uur varen hadden we eindelijk vaste grond onder onze voeten.

De eerste 2 nachtjes overnacht in Stone Town. Een echte stad met vele kleine kronkelde wegen. Veel kinderen op de straat die vragen hoe het met je gaat of wel mambo? En ze bekijken ons mazungu (blanken) met veel interresse, want toerisme is wel een grote boterham met kaas voor de bevolking en jong geleerd is oud gedaan. De tweede dag in Stone Town ben ik met Ivo, Tom en Loes naar Prison Island geweest. Een half uurtje varen met een soort van afrikaanse sloep en toen nergens last van want ik had dus toch wat zeebenen ontwikkeld! Daar eerst gesnorkeld: koraal, vele gekleurde vissen en mooie zeesterren. Daarna de atractie van het eiland bekeken: de schildpadden. Die waren super groot. Daarna nog liggen zonnen en toen weer richting stad.

De overige dagen hebben we in Kendwa doorgebracht. Dit ligt in het noordwesten van het eiland waar je een super mooi strand hebt met een azuurblauwe zee. We zaten in een soort van resort met allemaal banda's (huisjes). Hier niet zoveel gedaan behoudens zonnen en zwemmen. Gelukkig voor ons mazungu is het nog low season/regenseizoen en hadden we genoeg wolkjes om te voorkomen dat we rode kreeften zouden worden.

En we gaan nog door met de toerist uithangen. Aankomend weekend op safari en daarna gaat het echte werk beginnen in het ziekenhuis...

Kwaheri!

kus Rianne

• 20 Mei 2008 - 17:24

Gerdy:

Wat leuk ik ben de eerste. Zo te zien vermaakt je je prima. Leuke foto's vooral die met de schildpad. Groetjes mams

• 20 Mei 2008 - 17:28

Marjan Cruysen:

oh, wat is het daar mooi! Ik krijg helemaal Afrika-heimwee als ik die foto's zie! Leuk om te lezen wat je allemaal doet, dus blijf maar lekker berichtjes schrijven!!Alvast heel veel succes in het ZH!
    x Marjan
    ps hier in Dekkerswald is het ook heel spetterend..!

• 20 Mei 2008 - 19:12

Inge:

Oooh wat leuk! Die reuzenschildpadden zijn leuk he! Ik ben echt super jaoers op jullie... alleen... zie ik nou regen op de foto's?!? Ik heb geprobeert te smsen vandaag maar het komt niet aan bij jullie, dus ik probeer het zo even: Dar Express en Scadinavian zijn allebei prima maatschappijen, anders heb je ook nog Royal Coach. Alledrie prima. Wel vroeg opstaan hoor, want je doet er bijna 12 uur over!

Safari njema!

XXX inge

• 21 Mei 2008 - 05:45

Anniek:

He Rianne!

Nu ga ik natuurlijk jou verhalen ook bijhouden! veel plezier nog, geniet ervan en we zien jullie nog wel in MOshi denk ik!

x anniek

• 21 Mei 2008 - 12:09

Marjolein:

hoi! leuk zo'n herkenbare verhalen te lezen, anja en ik zijn inmiddels ook in afrika aan het wennen aan de warmte,mensen,eten,lodges etc..
    heel veel plezier met de safari!

• 21 Mei 2008 - 15:38

Jan En Jannie:

Mooie foto's van Zanzibar. Lijkt ons leuk om ook eens te gaan kijken, hoe is het eten eigenlijk?
    Je boft dat je dit mag meemaken.
    Nou wij zijn met een paar weken aan de wandel in Italie. En zullen aan je denken.

groetjes
    Jan en Jannie

• 21 Mei 2008 - 18:07

Beppij En Willem:

Hallo Rianne, leuk verslag en toch op deze een ander stukje van de wereld te leren kennen erg boeiend. Geniet nog van de komende dagen strand, zon en zee. Voordat je aan de slag gaat, we blijven je volgen . Groetjes Beppy en Willem

• 22 Mei 2008 - 11:14

Hee Rianne:

Wat gaaf zeg, die foto's en verhalen!! Het optimale gevoel van vakantie! En wat ideaal dat jullie niet op dat stomme visum hoeven te wachten, hopelijk gaat het in Moshi niet zo! Geniet nog ff van de vakantie voordat het echt werk begint ;-)!! Ik volg jullie op de voet.

Groetjes Sacha

• 23 Mei 2008 - 19:21

Rìa En Fam.:

hoi rianne wat een reuze schilpad, anouk vroeg of je die ook kan aaien??
    Zal wel he.
    nog een leuke safari geniet ervan.

• 25 Mei 2008 - 17:38

Hennie Bonnink:

ha rianne
    veel plezier daar ,ik volg je verhalen
    ben benieuwd hoe het daar in de ziekenhuizen toegaat
    groetjes van fam bonnink

• 27 Mei 2008 - 10:17

Rianne Je Naamgenoot:

Ha naamgenoot, super leuke foto's. Ik zal de rest van je avonturen blijven volgen. Veel plezier!

• 27 Mei 2008 - 10:36

Jeroen En Gerdie:

Hé die Rianne,

Wat leuk om te zien en lezen wat je allemaal al gedaan hebt en nog gaat doen.
    Heb het internetadres van je moeder gekregen zodat we af en toe eens even kunnen kijken wat je allemaal "uitspookt"
    Geweldig joh, bijzonder om mee te maken. Heel veel plezier en succes en maak er een mooie tijd van.

Groetjes Jeroen, Gerdie en Koen