Safari
Door: Rianne
Blijf op de hoogte en volg Rianne
29 Mei 2008 | Tanzania, Moshi
Een week geleden zijn we van Zanzibar naar Dar es Salaam vertrokken, maar eerst aangifte gedaan in Stone Town want Ivo's telefoon was pleite! En verzekeringstechnisch is het handig om een aangifte formulier te hebben. Dus wij als 2 wazungu naar het buro. We werden super snel en allervriendelijkst geholpen. Heeft toch een voordeel om een bleekscheet te zijn: ze zien je niet over het hoofd! De politie agenten waren zeer verbaasd dat je in Nederland verzekeringen voor gestolen goederen hebt. Dus hadden zij wat te vertellen tijdens het avondeten thuis en wij ook!
Daarna in Dar es Salaam de volgende ochtend wachten op de permits van de overige reisgenoten en het ging weer pole pole ofwel zeer traag. Weet niet waarom het bij hun zo veel tijd kost waarschijnlijk omdat ze de eerste in 3 maanden zijn die alle voorwerk moeten doen. Maar naar 1 en kwartier kwamen ze met hun papiertje naar buiten. Toen met de taxi zeer snel naar het busstation gereden en daar de bus van 10.00 uur genomen naar Arusha.
De bus was niet zo luxe als ik gewend was in Mexico, maar hij reed. Nou ja op het eind waren we flink door elkaar geschud of op z'n Ivo's: even leuk als de Efteling maar goedkoper! En we waren de enige 6 blanken in de bus dus wij hadden veel te bekijken en wij werden bekeken. Onderweg door de busraampjes werd er van alles verkocht: koekjes, water, sinaasappels, eieren etc! Na 11 uur rijden waren we in Arusha. Daar werden we door wat Afrikanen opgewacht met een bordje met de namen van Tom en Ivo. We voelde al wat aan ons water.... En ja hoor het was niet helemaal fair maar uiteindelijk een goed hostel gevonden en naar veel gezeur over taxiprijzen alles afgehandeld, dachten we. Want de volgende ochtend op zoek naar een goed safariburo en niet de louche mensen van de avond ervoor, maar die bleven ons de hele weg schaduwen. Op het eind een goed safariburo gevonden en een deal gemaakt.
Dus vrijdag 23 mei was de eerste safaridag en we gingen naar Lake Manyara waar we onder andere olifanten en giraffen van zeer dichtbij hebben gezien. Ivo wilde ook heel graag dat ze aan zijn lens zouden likken, nou das dus bijna gelukt! De omgeving was ook erg afwisselend van jungle tot savanne bij het meer.
De tweede dag bezochten we de Ngorongorokrater. Waar we de big five gespot hebben: leeuw, neushoorn, buffel, olifant en de luipaard. Bij de laatste was ik druk aan het telefoneren met oma dus snel opgehangen en de luipaard met verrekijker goed bekeken. Toch apart dat je in zo'n wildpark gewoon bereik met je telefoon hebt!
De laatste 2 dagen waren in de Serengeti. Wat een uitgestreken gebied! We hebben daar weer heel veel dieren van dichtbij gezien voornamelijk de jagende simba's (leeuwen)! En heeeel veeel zebra's en gnoe's deze waren bezig met de migration. Echt indrukwekkend. En 's ochtends een balloonvaart gezien (dus Gerty als je ooit gaat, ga ik wel mee als hulpje!!!).
De laatste dag zijn we in Mwamza gedropt bij het Victoria Meer. Daar volgde een wazungu migration. Eerst Jolein, Janin en Loes op de ferry naar Sengerema en Tom werd opgehaald door iemand van het ziekenhuis in Sumve. Ivo en ik bleven nog 1 nachtje om de volgende dag het vliegtuig te pakken naar Kilimanjaro International Airport. Dit was vooral een belevenis op het vliegveld van Mwamza: errug klein, met enkele blanken die eruit zagen als missionarissen/geitenwollensokken types ofwel kakigroen en sandalen voerde de boventoom. De vlucht was niet vertraagd maar vervroegd en zodoende waren te vroeg in Kilimanjaro International Airport dus moesten we nog even wachten op onze pick-up van het ziekenhuis KCMC waar we de aankomende 4 weken zullen verblijven.
We zijn direct afgeleverd bij ons huisje en daar was wat constinatie betreft dat ik niet allen was maar met Ivo erbij. Maar er gaat een Zweeds meisje vandaag weg dus kan ik in haar bed maar haar roommate ook een Zweedse had een leuke goedkope vakantie in gedachten voor een vriendinnetje uit Zweden en dat gaat dus niet door... Verder in het huis 2 Groningse studentes geneeskunde en 1 Amerikaan Andrew (Inge: Arthur krijgt de groeten van Andrew!!!).
En gister gelijk met iedereen uiteten geweest.
Vandaag ons ingeschreven bij de uni en immigrationformulieren ingevuld en zo te zien gaat het hier vlotter als in Dar es Salaam!
Ben benieuwd hoe het aankomende weken in het ziekenhuis is! De verhalen volgen, want we hebben in Moshi een goed internetcafe gevonden met redelijk snel internet, joepie!!!
Kus Rianne
En gister gelijk met iedereen uiteten geweest.
Kus Rianne
29 Mei 2008 - 11:07
Mo:
Aaaah, dus nu zijn jullie wegen gescheiden...maar qua bureaucratie ben jij iig beter beland dan de andere dames zo te horen haha! Succes met begin van de werkzaamheden in het ziekenhuis!
Kus -
29 Mei 2008 - 12:41
Lieke:
Hoi rianne!
mooie foto's van je safari, dat ziet er erg leuk uit! Hier geen big five helaas..
Veel plezier en succes de komende weken! beginnen jullie ook as maandag? Groetjes lieke -
29 Mei 2008 - 14:05
Ria En Fam.:
Wat mooi zo'n safari.
Heel veel werkplezier de komende weken.
Groeten Jan Ria Natascha en Anouk. -
29 Mei 2008 - 18:13
Beppy En Willem:
Prachtige foto´s, wat een belevenis om zo ergens te komen. Leuk om op deze manier meer van land en cultuur te zien. De komende weken veel succes gewenst met het werken en bekijken van de dingen in de buurt. Groeten Beppy en Willem -
31 Mei 2008 - 13:31
De Rodenburgjes:
Wat een onwijs mooie foto's zeg. Mooi hoor zo'n safari, en gelukkig genieten we een beetje mee.
Ja, en dan nu aan het werk: veel succes. Groetjes van ons.